Sport & voeding

Heb jij een bepaald doel met jouw sport? Of dit op topsport of op amateurniveau is, een voetballer bent, een marathon wilt lopen of tennist. Ik kan jou helpen om voeding omtrent jouw sport te optimaliseren. Sport & voeding gaan hand in hand als het aankomt op jouw prestaties.

Voeding is een essentieel onderdeel om jouw sportprestaties te optimaliseren, ervoor te zorgen dat je voldoende energie hebt, goed hersteld en om blessures te voorkomen.

Voor zowel topsporters als amateursporters:

  • 1 intakeconsult (45 minuten)
  • 1 vervolgconsult + meting (30 minuten)
  • Uitgewerkt voedingsadvies/behoefte op maat
  • advies supplementen (indien nodig)
  • Incl. meten van lichaamssamenstelling (op Inbody)

Tarief: € 155,-

Afbeeldingsresultaat voor sportvoedingspiramide

Sport & voeding: hoe werkt het?

Aller eerst kijken we naar de basis van jouw voeding. Kom jij per dag aan de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen? Vervolgens kijken we sportspecifiek. Hoe is de verdeling koolhydraten, eiwitten en vetten gedurende de dag en hoe kunnen we dit optimaliseren rondom jouw sport. Bijvoorbeeld hoeveel gram, koolhydraten en eiwitten heb jij nodig per dag? En hoeveel heb je nodig voor en na het sporten? Welke timing van eten is voor jou optimaal? Welke sportspecifieke voeding kun je nemen zoals sportdranken, repen etc? Als laatste kijken we of en welke supplementen voor jou eventueel van belang kunnen zijn. Dit is het topje van de ijsberg. Eerst is het belangrijk dat de basis goed is, alleen dan kunnen supplementen helpen.