Vroeger vond ik ze vies, spruitjes. Toen kreeg ik ze gekookt voorgeschoteld met aardappels en vlees. Een échte Hollandse pot. Nu heb ik ontdekt wanneer je ze op een andere manier bereidt, ze heel erg lekker kunnen zijn! Zoals deze uit de oven met rozemarijn. Leg er wat zoete aardappel frietjes naast en serveer met een stukje vlees, vis of vega. Super easy!

Recept

Wat heb je nodig:
200 gram spruitjes
1 zoete aardappel
1 stukje vlees, vis of vega
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels rozemarijn
1 theelepel paprikapoeder
Peper

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kontjes van de spruitjes en halveer ze.
3. Snijd de zoete aardappel in frietjes.
4. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg aan de ene kant de spruitjes en aan de andere kant de frietjes
5. Besprenkel alles met een beetje olijfolie. Strooi de rozemarijn over de spruitjes en de paprikapoeder over de zoete aardappel frietjes. Strooi over alles nog wat peper en doe de bakplaat in de oven
6. Bak de spruitjes en frietjes voor ongeveer 30 minuten af.
7. Serveer met een stukje vlees, vis of vega.

Nu geniet ook jij van spruitjes!

Voedingswaarde (200 gram spruitjes, 1 zoete aardappel, stukje kabeljauw)
Calorieën: 492 kcal
Koolhydraten: 38,8 gram
Eiwitten: 32 gram
Vetten: 20,8 gram
Vezels: 11,3 gram