Een heerlijk en makkelijk recept voor een bananenbrood. Ideaal als lunch of als tussendoortje! Tip: bewaar het brood in plakjes in de vriezer. Dan heb je altijd een gezond tussendoortje in huis!

Recept

Wat heb je nodig:
– 3 bananen
– 100 gram amandelmeel
– 50 gram havermout
– 5 medjool dadels
– 3 eieren
– 50 gram gehakte noten
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel of koek- en speculaas kruiden
Optioneel: 1 eetlepel cacao nibs en/of 1 eetlepel lijnzaad (voor meer bite, gezonde antioxidanten en extra vezels!)

Zo maak je het:
1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender, behalve de noten, en mix tot een gladde massa.
2. Schep de gehakte noten door het mengsel heen. Voeg nu ook de cacao nibs en lijnzaad toe.
3. Doe een bakpapiertje in een cakeblik en giet hier het mengsel in.

Oven: 45 minuten op 180 graden

EETSMAKELIJK!